0,5% vaše dohodnine

Ste se tudi vi ob naravnih nesrečah, žledolomu, poplavah, požarih, prometnih in drugih nesrečah vprašali, kako bi lahko pomagali gasilcem?

V skladu z 142. členom Zakona o dohodnini, lahko davčni zavezanci do 0,5 % svoje dohodnine namenite eni izmed humanitarnih organizacij, torej tudi nam gasilcem v Tacnu in s tem podprete naše delo, ne da bi segli v žep oziroma bili s tem kakorkoli dodatno finančno obremenjeni. V kolikor dela dohodnine ne namenite kateri izmed humanitarnih organizacij, se vaša sredstva dodelijo neposredno v proračun RS.

V kolikor nam želite pomagati, lahko natisnete dopis na povezavi (PDF, Word), vnesete svoje podatke in ga podpišete. Obrazec lahko oddate:

  • sami preko portala e-davki preko tega linka ali
  • ga sami pošljete na naslov lokalnega finančnega urada  oz. na Finančni urad Ljubljana, Davčna ulica 1, p.p. 107, 1001 Ljubljana ali
  • ga pošljete na naslov PGD Tacen na naslov Tacenska cesta 154, 1211 Ljubljana-Šmartno oz.
  • ga oddate gasilcem, ki vas bodo v kratkem s koledarjem obiskali na vašem domu.

Če ga boste dopis posredovali nam, se zavezujemo, da bomo dopis v vašem imenu poslali na Finančni Urad, hkrati pa se seveda zavezujemo, da bomo z vašimi podatki ravnali z navečjo skrbnostjo in spoštovali Zakon o varstvu osebnih podatkov.

Hkrati se gasilci v Tacnu se zavezujemo, da bomo na tak način pridobljena sredstva porabili izključno le za nakup oz. posodobitev opreme, obnovo gasilskega doma in spodbujanje dela z mladimi in delo mladih članov v društvu.

Vsem, ki ste že odstopili del dohodnine oz. nas vsakoletno podprate pri koledarjih, bi se vam na tem mestu vljudno zahvalili za vse prispevke in tudi za bodočo podporo. Kakor ste morda seznanjeni, smo z doslej zbranimi prispevki v preteklih dveh letih zelo posodobili gasilski vozni park in opremo za osnovno dejavnost gasilskega društva, hkrati pa povsem tudi obnovili dom za katerega upamo, da je v ponos tudi vam krajanom Tacna in Šmartna oz. vsem uporabnikom Doma gasilcev in krajanov.

wordicon  Zahteva_za_namenitev_dela_dohodnine_za_donacije.doc

logo_pdf  Zahteva_za_namenitev_dela_dohodnine_za_donacije.pdf