Prostovoljni prispevek

Spoštovani obiskovalec spletne strani Prostovoljnega gasilskega društva Tacen

Leto, ki se izteka je bilo nenavadno. Tudi gasilci smo občutili to, saj so bile vse gasilske aktivnosti zaradi ukrepov povezanih s preprečevanjem širjenja korona virusa praktično odpovedne. Odpovedana so bila vsa gasilska tekmovanja in izobraževanja ter aktivnosti, ki so bolj družabne narave. Tako smo bili primorani odpovedati tudi tradicionalno gasilsko veselico v Tacnu, ki za društvo predstavlja enega izmed pomembnih finančnih virov za delovanje.

Če bi nam želeli pomagati, lahko to storite na dva različna načina.

  1. V skladu z 142. členom Zakona o dohodnini, lahko davčni zavezanci do 1 % svoje dohodnine namenite eni izmed humanitarnih organizacij, torej tudi nam gasilcem v Tacnu in s tem podprete naše delo, ne da bi segli v žep oziroma bili s tem kakorkoli dodatno finančno obremenjeni. V kolikor dela dohodnine ne namenite kateri izmed humanitarnih organizacij, se vaša sredstva dodelijo neposredno v proračun RS. V kolikor nam želite pomagati, lahko natisnete dopis na povezavi (PDF, Word), vnesete svoje podatke in ga podpišete. Obrazec lahko oddate:
  • sami preko portala e-davki preko tega linka ali
  • ga pošljete na naslov PGD Tacen na naslov Tacenska cesta 154, 1211 Ljubljana-Šmartno oz.

Če ga boste dopis posredovali nam, se zavezujemo, da bomo dopis v vašem imenu poslali na Finančni Urad, hkrati pa se seveda zavezujemo, da bomo z vašimi podatki ravnali z največjo skrbnostjo in spoštovali Zakon o varstvu osebnih podatkov.

Hkrati se gasilci v Tacnu se zavezujemo, da bomo na tak način pridobljena sredstva porabili izključno le za nakup oz. posodobitev opreme, obnovo gasilskega doma in spodbujanje dela z mladimi in delo mladih članov v društvu.

wordicon  Zahteva_za_namenitev_dela_dohodnine_za_donacije.doc

logo_pdf  Zahteva_za_namenitev_dela_dohodnine_za_donacije.pdf

2. Druga možnost je nakazilo preko vnaprej rešene položnice, ki jo plačate na pošti oz. preprosto poskenirate QR kodo (link) oz. prepišete podatke iz položnice.

  UPN Nalog

Vnaprej se vam zahvaljujemo za vaše prispevke.